Home » Local » Anul trecut au fost tipărite 1.826 de carduri pentru asigurații Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui

Anul trecut au fost tipărite 1.826 de carduri pentru asigurații Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui

La nivelul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vaslui, în anul 2023 au fost tipărite și recepționate un număr de 1.826  carduri duplicat  pentru asigurați.

„Cardul național de asigurări sociale de sănătate este mijlocul de identificare a asiguraților în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Acesta este instrumentul de validare și decontare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate pentru asigurații în vârstă de peste 18 ani”, a spus Mihaela Chitariu, directorul CAS Vaslui.

La începutul acestui an, la nivelul județului Vaslui erau încheiate 132 de contracte pentru asistența medicală cu 133 de medici (pe un contract există doi medici cu liste proprii ). La aceeași dată, populația existentă la nivelul județului Vaslui era de 512.894 persoane, fiind înscrise la medicii de familie 274.219 de persoane asigurate.

Asigurarea continuității asistenței medicale primare în regim de gardă pentru colectivitățile locale arondate, în afara programului normal de lucru al cabinetelor de medicină de familie se realizează prin intermediul centrelor de permanență.

În județul Vaslui funcționează 9 centre de permanență, cu un număr total de 63 de medici. Cetrele de permanență sunt în Codăești, Cozmești, Ivănești, Vutcani, Puiești, Oltenești, Tutova, Negrești, Bârlad.

Programul de gărzi în centrele de permanență se desfasoara de la ora 15 până a doua zi dimineata la ora 8, însemnând în timpul săptămânii 17 ore/ gardă, iar sâmbăta, duminica și sărbatorile legale numărul de ore de gardă este de 24.

Pentru medicii coordonatori de centru se decontează 66 lei/ora , pentru ceilalți medici din cadrul centrului 60 lei/ora, iar pentru asistenții medicali 20 lei/ora.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*