Home » Local » Cetățean din Republica Moldova depistat în timp ce încerca să intre ilegal în România

Cetățean din Republica Moldova depistat în timp ce încerca să intre ilegal în România

Patrula comună din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița, formată din  poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși și omolog din Republica Moldova, a depistat un bărbat cu cetăţenie Republica Moldova care a incercat să intre ilegal în României, pentru a-şi căuta un loc de muncă. Persoana a fost preluată de către autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor, în baza Acordului de Readmisie.

În data de 17 mai a.c., în jurul orei 14.30, patrula comună din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița care cercetează perimetrul punctului, formată din  poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși și omolog din Republica Moldova, a observat un bărbat care se deplasa pe jos dinstre Republica Moldova spre România, trecând peste balustrada podului rutier.

Poliţiştii de frontieră s-au deplasat în zonă unde au interceptat și legitimat persoana în cauză. Deoarece bărbatul, nu deținea documente prin care să poată proba intrarea legală în România, a fost condus la sediul structurii în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin, s-a stabilit că persoana este un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 38 de ani, care a incercat să intre ilegal în României, pentru a-şi căuta un loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de către autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*