Home » Local » Firmele din Bârlad și comunele arondate, verificate de Poliția Economică! Au fost aplicate amenzi de peste 286.000 de lei

Firmele din Bârlad și comunele arondate, verificate de Poliția Economică! Au fost aplicate amenzi de peste 286.000 de lei

Zilele trecute, polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

În perioada 18 – 19 mai 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au efectuat controale la agenți economici din municipiul Bârlad și comunele arondate, privind prevenirea și combaterea infracțiunilor în domeniul deținerii, transportului si comercializarii produselor din tutun, în scopul diminuării impactului negativ asupra bugetului consolidat al statului, mecanismelor de funcționare ale pieței legale și eliminării concurenței neloiale.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 59 de agenți economici, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 286.000 de lei. Dintre acestea, 18 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 7 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 8 sancțiuni prevăzute și sancționate de O.G. 99 din 2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, 3 sancțiuni prevăzute și sancționate de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult, 2 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe și 1 sancțiune pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 227/2015 privind Codul Fiscal. De asemenea, a fost constatată 1 infracțiune pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 86/2006 privind Codul Vamal și 1 infracțiune pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Totodată, au fost confiscați peste 5.900 de lei și indisponibilizate bunuri în valoare de peste 2.370 lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

 

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura