Home » Business » Debutanții nu au succes în afaceri! Tinerii din județul Vaslui nu au înmatriculat nicio firmă

Debutanții nu au succes în afaceri! Tinerii din județul Vaslui nu au înmatriculat nicio firmă

Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, în primele trei luni ale acestui an tinerii din județul Vaslui nu au înmatriculat nicio firmă.

La finalul lunii martie 2024, în județul Vaslui erau înființate în total 355 de Societăți cu Răspundere Limitată – Debutant (SRL-D), din care 271 de societăți mai sunt în funcțiune, în timp de 84 de firme au fost radiate. De asemenea, 11 societăți sunt în curs de înființare, fiind înregistrate 58 de rezervări de denumire SRL-D.

Afacerile active vizează domenii precum transport, construcții, reparare autovehicule, comerț cu amănuntul, coafură, alte activități de înfrumusețare etc.

Pentru a putea beneficia de alocația financiară nerambursabilă până la 10.000 de euro, societatea trebuie să fie înființată de un întreprinzător debutant de până în 35 de ani, ca asociat unic, sau de cel mult cinci întreprinzători debutanți asociați.

De asemenea, beneficiarii trebuie să angajeze, cu contract de muncă, pe durată nedeterminată, cu norma întreagă și să mențină în activitate cel puțin doi salariați de la momentul obținerii facilităților și să reinvestească, anual, cel puțin 50% din profitul realizat în anul fiscal precedent.

(Dănuț CIOBANU)

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura