Home » Local » IPJ Vaslui: Săptămâna prevenirii criminalității

IPJ Vaslui: Săptămâna prevenirii criminalității

În perioada 20 – 24 mai 2024, Poliția Română  organizează, la nivel național, o nouă ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității vor desfășura activități informativ-preventive, având ca scop sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni, prin oferirea de sfaturi despre cum să îi protejeze pe copii sau cum să nu devină victime ale infracțiunilor, care sunt soluțiile la problemele pe care le întâmpină în spațiul virtual, cum să își securizeze bunurile, ce să facă în cazul unor dispariții sau plecări voluntare și cum să prevină violența în familie.

Evenimentele organizate vor avea un caracter unitar, tematica abordată la întâlniri fiind selectată în baza domeniilor de interes ale Poliției Române în zona prevenirii criminalității.

Sesiunile de informare a grupurilor-țintă și activitățile de distribuire, în locuri publice, a materialelor conținând recomandări preventive, vor fi susţinute de către structurile de ordine publică și siguranță școlară, iar pentru creşterea eficienţei demersurilor cu caracter preventiv, în funcție de problematica abordată, vor fi implicați parteneri cu atribuţii ori preocupări în domeniul siguranţei cetăţenilor.

Activitățile specifice au debutat în data de 20 mai 2024, cu vizita polițiștilor Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității și a Serviciului Rutier la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, din municipiul Vaslui. Cei peste 140 de elevi, de la clasa pregătitoare și până la clasa a IV-a, au aflat informații utile despre cum să rămână în siguranță acasă, în drum spre școală, dar și la școală. Totodată, elevii au fost informați în privința regulilor de circulație, cum să se asigure în mod corect atunci când traversează strada, toate aceste informații prețioase fiind puse în practică prin exerciții demonstrative.

„Săptămâna Prevenirii Criminalității 2024” va continua cu multiple activități informativ-preventive privind siguranța în mediul online (21 mai), prevenirea violenței domestice (22 mai), prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (23 mai), și prevenirea disparițiilor de minori sau a plecărilor voluntare (24 mai).

Prin toate aceste activități ne angajăm să continuăm eforturile pentru prevenirea criminalității și pentru promovarea siguranței în comunitate. Prin colaborare și implicare activă, putem construi împreună un mediu mai sigur și mai prosper pentru toți locuitorii județului nostru.

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura