Home » Local » CAS Vaslui a decontat 3,7 milioane de lei pentru servicii medicale de recuperare, medicină fizică şi balneologie

CAS Vaslui a decontat 3,7 milioane de lei pentru servicii medicale de recuperare, medicină fizică şi balneologie

Un număr de 8.498 de vasluieni au beneficiat anul trecut de servicii medicale în asistenţă medicală de specialitate de recuperare, medicină fizică şi balneologie. Pentru aceste servicii, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vaslui a decontat 3.772 mii lei.

La finalul anului trecut, nivelul județului se află în contract cu CAS Vaslui un număr de 9 furnizori de servicii medicale în asistenţă medicală de specialitate de recuperare, medicină fizică şi reabilitare în bazele de tratament. Cinci furnizori se află la Vaslui, doi se află la Bârlad, unul la Huşi şi unul la Negreşti.

În cadrul acestei specialităţi pentru serviciile prestate tarifele sunt de 50 de lei/zi, iar pentru zile de tratament cu proceduri (masaj și kinetoterapie) tariful este de 80 lei/zi.

„Perioada pentru care se decontează procedurile specifice de recuperare, medicină fizică şi balneologie este de maximum 21 zile/an/asigurat atât la copii cât şi la adulţi cu excepţia copiilor 0 – 18 ani cu diagnostic confirmat de paralizie cerebrală, când se acordă proceduri medicale specifice de recuperare, medicină fizică şi balneologie pentru o perioadă de maximum 42 de zile pe an/asigurat. Aceste perioade pot fi fracţionate în maximum două fracţiuni, în funcţie de afecţiunea de bază la recomandarea medicului de specialitate recuperare, medicină fizică şi balneologie”, a spus Mihaela Chitariu, directorul CAS Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura