Home » Agricultura » În județul Vaslui se irigă cea mai mare suprafață agricolă din 1990 până în prezent

În județul Vaslui se irigă cea mai mare suprafață agricolă din 1990 până în prezent

În ultimii ani, suprafața totală irigată la nivelul amenajării Albița-Fălciu a crescut semnificativ. Astfel, de la 1.270 de hectare suprafață irigată în anul 2019, s-a ajuns la o suprafață de 19.083 hectare irigată în anul 2023. Practic, aceasta este cea mai mare suprafață totală irigată la nivelul județului Vaslui din 1990 până în prezent.

Agenţia Naţională de  Îmbunătățiri Funciare Vaslui va preda către fermierii din Vetrișoaia infrastructura secundară de irigații pentru folosință. Este vorba despre o suprafață agricolă de 1.011 hectare. În acest an va continua a treia etapă de reabilitare a infrastructurii principale de irigații din amenajarea Albița-Fălciu. Astfel, se vor realiza opt kilometri de canale de irigații pentru fermierii din zona Vetrișoaia.

„Fermierii au continuat procesul de reabilitare a infrastructurii secundare. Dacă în anul 2020 erau câteva programe pe fonduri europene, acum sunt impelemnate șapte proiecte de investiții. Cinci proiecte au fost finalizate, iar două sunt în curs de realizare de către organizațiile din amenajarea Albița-Fălciu. Au fost achiziționate echipamente moderne, pivoți, tamburi etc. În amenajarea Albița-Fălciu se pot iriga 13.722 de hectare cu cele șapte organizații care au încheiate contracte cu ANIF”, a spus Sandu Damian, directorul ANIF Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura