Home » Local » Veste bună pentru angajații de la stat! Mai multe categorii de bugetari primesc o creștere a salariilor de 10%

Veste bună pentru angajații de la stat! Mai multe categorii de bugetari primesc o creștere a salariilor de 10%

Guvernul a adoptat o ordonanţa de urgenţă care prevede creşteri salariale de 10% pentru anumite categorii de bugetari, dar şi decontarea ochelarilor de vedere, în limita a 500 de lei. Impactul bugetar al acestor măsuri, în anul 2024, este estimat la 1,2 miliarde lei.

Majorarea se va aplica în două tranşe, pentru mai multe categorii de angajaţi din administraţie. Prima tranşă, prevede o majorare de 5%, și se va aplica începând cu luna iunie, iar a doua tranşă din septembrie.

Printre categoriile de bugetari care vor avea salariile majorate se numără salariații oficiilor Registrului Comerţului de pe lângă tribunale, funcţionarii publici şi personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului, din localităţile de până la 20.000 de locuitori, personalul agențiile județene pentru protecția mediului etc.

În cursul acestei săptămâni, angajații Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui au declanşat un protest spontan pentru obținerea egalizării salariale. Prin această acțiune de protest, s-a dorit atragerea atenției asupra discriminării la care sunt supuși angajații din instituțiile din provincie față de cei are lucrează în structurile centrale.

„Nu se cer majorări de salarii, nu se face grevă, se solicită doar îndreptarea omiterii acestei categorii de funcționari publici din prevederile OUG nr. 128/2023. Precizăm că pe durata protestului nu se preiau documentații. Transmitem operatorilor economici solicitarea de a înțelege demersul legitim al salariaților. De reacția rapidă a forurilor decizionale depinde durata protestului, acesta suspendându-se de îndată ce se va publica în Monitorul Oficial actul normativ care elimină discriminarea salarială”, au precizat salariații APM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura