Home » Local » 84 de echipamente medicale moderne pentru UPU Vaslui! Extinderea UPU are termen de finalizare luna iunie 2024

84 de echipamente medicale moderne pentru UPU Vaslui! Extinderea UPU are termen de finalizare luna iunie 2024

de Dănuț CIOBANU 

Noua Unitate de Primiri Urgențe din cadrul SJU Vaslui este dotată cu 84 de echipamente medicale moderne. Echipamentele au fost livrate, instalate și recepționate pe parcursul lunilor noiembrie 2023 – aprilie 2024. Proiectul „Extindere Unitate de Primiri Urgențe” va fi finalizat până la finalul acestui an, iar valoarea cheltuielilor necesare finalizării investiției este de 19.009.534 lei.

În cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui se implementează proiectul ”Extindere Unitate de Primiri Urgențe și Realizare Heliport”.

Investiția are ca obiectiv îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor medicale de urgență furnizate cetățenilor de Unitatea de Primiri Urgențe (UPU). Una din principalele activități ale proiectului este dotarea cu echipamente medicale (în total 84 de echipamente) a UPU.

În urma procedurilor de achiziție desfăşurate în perioada 2023-2024, au fost semnate contracte pentru toate cele 9 loturi de echipamente, care au fost livrate, instalate și recepționate pe parcursul lunilor noiembrie 2023 – aprilie 2024 la sediul SJU Vaslui.

Conform contractului de finanțare, beneficiarul se obligă să nu înstrăineze obiectele/bunurile, fie ele mobile sau imobile până la data de de 31 decembrie 2029. În aceste condiţii, SJU Vaslui va primi de la Consiliul Județean în folosință gratuită aparatura medicală achiziţionată.

Proiectul „Extindere Unitate de Primiri Urgențe și Realizare Heliport” va fi finalizat până la finalul acestui an. Inițial, investiția trebuia să fie terminată până la sfârșitul anului trecut. Valoarea estimată a cheltuielilor necesare finalizării proiectului se ridică în total la suma de 19.009.534 lei.

„Anul acesta se va finaliza proiectul. Noi avem ca target luna iunie, dar nu vorbim neapărat că ceea ce este peste iunie înseamnă penalități. Sperăm să  ne încadrăm și să ne închidem cu ceea ce înseamnă UPU”, a explicat Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Principalii beneficiari ai proiectului sunt cei 56.000 de pacienți care trec, în medie, în fiecare an pe la UPU Vaslui. Printre beneficiari se mai numără și cele 101 persoane care lucrează la UPU, precum și paramedicii care muncesc pe autospecialele de terapie intensivă.

Contractul de finanțare pentru realizarea proiectului a fost semnat în data de 13 martie 2019. După ultimele modificări operate la contract, valoarea totală a investiției este de 27.023.596 lei (inclusiv TVA), din care contribuția proprie a județului Vaslui este în sumă de 20.000.286 lei. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

La finalizarea investițiilor, cadrele medicale de la UPU din cadrul SJU Vaslui vor avea condiții adecvate de muncă. Este vorba despre asigurarea unor circuite funcționale pentru dirijarea pacienților; supravegherea eficace a pacienților printr-un spațiu deschis de triaj; îmbunătățirea dotării cu aparatură medicală pentru diagnosticarea rapidă a pacienților, precum și asigurarea transferului cu maxima rapiditate a pacienților care necesită transport aerian de urgență către alte unități spitalicești.

Nu în ultimul rând, cei 170 de aparținători ai pacienților care se prezintă, în medie, zilnic la UPU au nevoie de spații adecvate de așteptare pentru reducerea stresului cauzat de timpul prelungit de așteptare, precum și asigurarea unor condiții optime pentru a primi servicii suport de consiliere și sprijin.

 

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura