Home » Local » Facilități pentru persoanele adulte cu dizabilități. Centru de Zi la Roșiești și Locuințe Protejate la Corni Albești

Facilități pentru persoanele adulte cu dizabilități. Centru de Zi la Roșiești și Locuințe Protejate la Corni Albești

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba înființarea Centrului de Zi pentru persoane adulte cu dizabilități Roșiești, precum și a Complexului de Locuințe Maxim Protejate pentru persoane adulte cu dizabilități Corni Albești – Albești – Roșiești. Locațiile vor fi înființate în structura Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Scopul acestor locuințe este de a oferi găzduire și de a asigura beneficiarilor – persoane adulte cu dizabilități – servicii sociale 24 din 24 ore, în funcție de nevoile acestora, iar prin centrul de zi aceste servicii vor fi completate de un ansamblu de activități care să răspundă nevoilor individuale specifice. Fondul de salarii necesar pentru acoperirea unei luni de funcționare este de 153.548 lei.

„Situația tinerilor cu dizabilități este mult mai grea, în afara presiunii create de faptul că trebuie să părăsească sistemul de protecție, că trebuie să se descurce singuri, aceștia având și un handicap care îi dezavantajează în procesul de inserție socio-profesională: afectări/deficiențe, limitări de activitate și restricții de participare. În acest caz, singura variantă este transferul către unul dintre centrele de tip rezidențial pentru adulți”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre care va fi dezbătut în ședința CJ Vaslui.

În perioada 2014-2018 au existat în mod constant intrări de tineri care au beneficiat de măsură de protecție către sistemul rezidențial adulți, dar numărul de intrări a fost limitat de inexistența locurilor disponibile. Singurul centru de mari dimensiuni din județ, începând cu anul 2018, se restructurează, fapt ce a blocat intrările, iar centrele de mici dimensiuni sunt ocupate la capacitate maximă, fiind nevoie, astfel, de o relocare a beneficiarilor. În acest context, la DGASPC Vaslui s-au derulat mai multe proiecte care au ca finalitate dezvoltarea de servicii sociale (construcția de locuințe protejate și centre de zi pentru persoane adulte cu dizabilități).

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura