Home » Culture » Sprijin financiar de 158.500 de lei pentru finanțarea activităților de la Palatul Copiilor Vaslui

Sprijin financiar de 158.500 de lei pentru finanțarea activităților de la Palatul Copiilor Vaslui

Palatul Copiilor Vaslui va primi un ajutor financiar de 158.500 de lei din partea Consiliului Județean (CJ). Suma este necesară finanțării parțiale/cofinanțării activităților propuse pentru anul 2024, fiind prevăzută în bugetul local.

În acest sens, se va încheia un acord de parteneriat între județul Vaslui și Palatul Copiilor Vaslui pentru derularea proiectelor/activităților propuse pentru finanțare în anul 2024.

Obiectivul general al programului propus de Palatul Copiilor Vaslui este reprezentat de promovarea importanței activităților extrașcolare în formarea personalității, promovarea valorilor culturale naționale și universale, promovarea relațiilor de prietenie, a spiritului de fair-play și a schimbului cultural.

De asemenea, se urmărește creșterea numărului de elevi care frecventează cercurile de la Palatul Copiilor Vaslui; menținerea diversității culturale, toleranței și libertății de exprimare; – implicarea comunității locale la nevoile tinerei generații; realizarea unui schimb util de experiență dintre profesori, antrenori, copii, etc.

Palatul Copiilor Vaslui funcționează în municipiul Vaslui încă din anul 1956, iar activitățile desfășurate sunt reprezentate de concursuri, piese de teatru, demonstrații, organizate în 21 de cercuri frecventate anual de peste 1.500 de elevi. La acest moment, disciplinele cercurilor sunt împărțite în două categorii: artistice (artă textilă, creație literară, dans modern/contemporan, dans popular, engleză, etnografie și folclor, fanfară, gimnastică ritmică, muzică ușoară, muzică instrumentală – chitară, pian, pictură) și tehnice (automodele, grafică asistată de calculator, informatică, matematică distractivă, orientare turistică, prietenii pompierilor, robotică, tenis de masă).

(Dănuț CIOBANU)


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura