Home » Local » Rețineri la Bârlad! Administratorul și contabila unor firme bănuiți de abuz în serviciu, delapidare și fals

Rețineri la Bârlad! Administratorul și contabila unor firme bănuiți de abuz în serviciu, delapidare și fals

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au probat activitatea infracțională a două persoane, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de ”abuz în serviciu”, ”delapidare” și ”fals”.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui efectuează cercetări față de un bărbat de 43 de ani, din municipiul Bârlad, administratorul unei societăți comerciale din Bârlad și față de o femeie de 51 de ani, din municipiul Bârlad, contabilă la o altă societate comercială din aceeași localitate, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de ”abuz în serviciu”, ”delapidare” și ”fals”.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că, în anul 2022, persoanele cercetate ar fi întocmit în mod fictiv mai multe documente financiar-contabile în baza cărora ar fi decontat bunuri fictive în valoare de aproximativ 17.000 lei.

In data de 29 mai 2024, în baza probatoriului administrat, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au luat față de persoanele cercetate măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

In data de 30 mai 2024, acestea urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea emiterii unor măsuri preventive.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale a persoanelor implicate.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*