Home » Agricultura » APIA Vaslui: Fermierii sunt așteptați până pe 7 iunie 2024 să depună cererea de plată!

APIA Vaslui: Fermierii sunt așteptați până pe 7 iunie 2024 să depună cererea de plată!

Termenul limită de depunere a cererilor de plată, în cadrul campaniei 2024, este data de 07 iunie inclusiv. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) asigură fermierii de tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea intervențiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum și a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu și climă în campania 2024. Cererile de platăs e depun electronic, prin accesarea aplicației IPA-Online.

„Fermierii se vor prezenta la sediile APIA pentru semnarea cererilor, iar cei care vor utiliza semnătura electronică, vor anunța în prealabil (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) funcționarul responsabil. Este foarte important ca fermierii să verifice cu deosebită atenție informațiile înscrise în documentația depusă, înainte de închiderea cererii de plată pentru campania 2024”, a spus Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

Fermierii care solicită plăți directe sau plăți anuale prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului.

(Dănuț  CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*