Home » Local » Rezultate parțiale oficiale BEC: Ciprian Trifan: 45,6%. Consiliul Județean Vaslui – PSD: 48,9%

Rezultate parțiale oficiale BEC: Ciprian Trifan: 45,6%. Consiliul Județean Vaslui – PSD: 48,9%

Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC), rezultatele Consiliul Județean (CJ) Vaslui sunt următoarele: PSD: 48,9%; PNL: 22,7%; AUR: 19,3%; Alianța Dreapta Unită:13,6%.

Pentru funcția de președinte CJ Vaslui sunt următoarele date: Ciprian Trifan (PSD): 45,6%; Nelu Tătaru (PNL): 24,9%; Sorin Chelmu (AUR):12,5%; Mihai Botez (USR): 11,1%

Pentru Consiliul Local Vaslui: PSD: 40,5% ; Alianța Dreapta Unită: 24,9% ; PNL:13,4% ; AUR: 15,2%

La funcția de primar al municipiului Vaslui: Lucian Braniște (PSD): 45,7%; Marius Arcăleanu (Alianța Dreapta Unită): 30%; Ionel Sandu (AUR): 12%; Robert Vlada (PNL): 7,6%.

Primăria municipiului Vaslui a fost câștigată de Lucian Braniște, candidatul PSD. La fel s-a întâmplat și în municipiile Bârlad și Huși, unde candidații PSD Dumitru Boroș și Ioan Ciupilan au un nou mandat de primar. Și în orașul Murgeni, social-democratul Eduard Cazacu a adjudecat un nou mandat de primar. Orașul Negrești câștigat de liberali alegerile trecute rămâne singurul oraș din județ cu o altă culoare politică,

PNL a adjudecat primăriile din 20 de comunități, AUR a câștigat două primării de comune din județul Vaslui, în timp ce USR reușește să câștige o singură primărie, cea din Bogdănești.

Cel mai notabil fenomen consemnat ieri este apetitul extrem de scăzut al vasluienilor pentru politică, de vreme ce, așa cum indică platforma prezenta.roaep.ro, din cele 426.293 de persoane înscrise pe listele permanente și complementare, 158.725 persoane au mers la vot. Numărul vasluienilor din mediul rural care au votat a fost aproape dublu față de urban: 101.316, față de 57.409 din mediul urban. 3.184 de aleggători și-au exercutat acest drept intrând pe listele suplimentare pentru Parlamentul European, iar 2.730 au votat cu urna mobilă.

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura