Home » Politic » Bârladul a votat Iohannis

Bârladul a votat Iohannis

Chiar dacă la închiderea urnelor situația voturilor în județul Vaslui a înclinat balanța în favoarea candidatului PSD, procentajul fiind aproape de 60%, municipiul Bârlad s-a dovedit a fi marea surpriză a alegerilor prezidențiale 2014: au ales Klaus Iohannis. La o diferență de doar 246 de voturi, bârlădenii s-au hotărât, după mulți ani, să dezbrace haina roșie. Din totalul celor 31.766 de voturi, 16.006 (50,4%) au fost exprimate în favoarea candidatului ACL, în timp ce restul de 15.760 (49,6%) au fost obținute de Victor Ponta.

Cetățenii municipiului Vaslui și-au păstrat tradiția și le-a oferit pesediștilor cele mai multe voturi: 51,8 – Ponta și 48,2 – Iohannis.

Corneliu Pleșu, președintele interimar al PDL Bârlad, era în culmea bucuriei și, deși la nivel național numărătoarea nu s-a încheiat, el era sigur de victorie: „Avem informații că Iohannis are un avans ce circa 2,5 procente. Cred că românii au ales ce merită cu adevărat. Au arătat că s-au săturat de baroni, de comuniști, de abuzuri”.

Pe de altă parte, declarația deputatului Adrian Solomon, președintele PSD Bârlad, a fost mult mai amară: „Nu am ce să spun mai mult decât că așa a vrut poporul. Atunci când cele două partide – PNL și PDL – merg separat, câștigăm. Când merg împreună, pentru noi e mai dificil. Așa a decis poporul, mergem înainte”. (S.M.)

Chiar dacă la închiderea urnelor situația voturilor în județul Vaslui a înclinat balanța în favoarea candidatului PSD, procentajul fiind aproape de 60%, municipiul Bârlad s-a dovedit a fi marea surpriză a alegerilor prezidențiale 2014: au ales Klaus Iohannis. La o diferență de doar 246 de voturi, bârlădenii s-au hotărât, după mulți ani, să dezbrace haina roșie. Din totalul celor 31.766 de voturi, 16.006 (50,4%) au fost exprimate în favoarea candidatului ACL, în timp ce restul de 15.760 (49,6%) au fost obținute de Victor Ponta. Cetățenii municipiului Vaslui și-au păstrat tradiția și le-a oferit pesediștilor cele mai multe voturi: 51,8 –…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

4 comments

  1. eu ma asteptam. suntem destepti, ce naiba?!

  2. Bravo Barladeniilor! Chiar nu ma asteptam ! Cred ca pensionarii de la IRB au tras basini duminica asta, ca altfel nu-mi explic! Ve-ti scapa de Titi, Solomon si Plesu doar atunci cand tiganii din Podeni, Munteni se vor fi mutat cu „munca” la Londra, in Canary Warf

  3. Barladul e fruntea! Trebuie sa ne rupem de Vaslui cat mai repede. De fapt mult nici nu mai este.

  4. Si de securisi ca Plesu ,ne-am saturat , sa nu se bucure cei patati , ca nu vor fi salvati de IOHANNIS ,BUCURA-SE CEI CARE AU VRUT DREPTATEA SI ASTAZI O AU , CINSTE TUTUROR ROMANILOR ! PENTRU MINE ASTAZI ESTE ZIUA ROMANIEI , AVEM LA CONDUCERE pe REGELE IOHANNIS.