Home » Administratie » Școala on-line. O elevă roagă un primar să-i împrumute sau să-i cumpere un telefon, cu promisiunea achitării în rate din alocație

Școala on-line. O elevă roagă un primar să-i împrumute sau să-i cumpere un telefon, cu promisiunea achitării în rate din alocație

O elevă din comuna Șuletea, care provine dintr-o familie cu șase frați la școală, îl roagă ”cu toată ființa” pe primarul comunei, printr-o scrisoare tulburătoare, să-i împrumute un telefon cu care să poată participa la cursurile on-line sau să-i cumpere unul în rate pe care apoi i-l va achita primarului din alocația sa lunară de copil. Edilul i-a promis elevei că-i va oferi telefonul necesar, făcând apel la prietenii săi, prin intermediul unei rețele de socializare, să doneze vechile smartphone-uri pe care nu le mai folosesc către copiii necăjiți din comuna sa.

Scrisoare tulburătoare trimisă de o elevă din Șuletea către primarul comunei, după ce s-a văzut în imposibilitatea de a participa, la fel ca ceilalți colegi de-ai săi de școală, la cursurile on-line. Copila de școală generală îl roagă ”din toată ființa sa” pe edilul Ciprian Tamaș să-i împrumute un telefon sau să-i cumpere unul în rate, cu promisiunea că îi va returna banii din alocația sa: ”…Acum, cu această nebunie ce ne ține departe de băncile școlii, singura noastră legătură cu profesorii noștri este mediul on-line. Momentan, folosim toți (n.red-șase copii) telefonul mamei, dar nu reușim să ținem pasul cu acest sistem de învățământ datorită lipsei unui telefon. Știu că aveți un suflet bun și vă rog cu toată ființa mea să îmi împrumutați și mie un telefon, iar dacă nu aveți unul disponibil, v-aș ruga să îmi cumpărați dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocația, vă voi aduce numaidecât banii. Sper să înțelegeți situația financiară cu care se confruntă părinții mei și să dați curs rugăminții mele”.
În încheierea scrisorii, eleva îi promite primarului că nu-l va dezamăgi, mulțumindu-i anticipat. Emoționat de conținutul scrisorii, primarul de Șuletea, Ciprian Tamaș, i-a promis elevi că-i va dărui un telefon pentru a putea participa la cursurile on-line: ”Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru ați face temele la timp, copil minunat!”.

În urma discuției cu directorul Școlii Șuletea, edilul a aflat că nu mai puțin de 30 de elevi nu dispun de niciun dispozitiv de comunicare pentru a interacționa on-line cu cadrele didactice. De aceea, Ciprian Tamaș a făcut un apel on-line la prietenii săi să doneze vechile telefoane pe care nu le mai folosesc: ”Am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-ați schimbat smartphone-ul și vreți să aduceți o bucurie să îl donați pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaș din comuna noastră”. Primarul de Șuletea promite celor care vor dona telefoane elevilor că vor primi în schimb fotografii cu ”bucuria și zâmbetul fiecărui copil norocos”. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*