Home » Local » Turismul vasluian este în colaps. Indicele de utilizare a locurilor de cazare s-a prăbușit la 5,3%

Turismul vasluian este în colaps. Indicele de utilizare a locurilor de cazare s-a prăbușit la 5,3%

Pandemia de COVID-19 a lovit sever industria ospitalității de la nivelul județului Vaslui. În luna aprilie 2020,  numărul turiştilor cazaţi (sosirile) în judeţul Vaslui a fost de 32, înregistrându-se un număr identic de înnoptări. Spre comparație, în luna aprilie 2019 se înregistrau următoarele valori: 3.849 sosiri şi un număr de 5.750 de înnoptări. Conform datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare s-a prăbușit: 5,3% în aprilie 2020 față de 23,8 in aprilie 2019.

”Turismul traversează o zonă critică. Sperăm ca sezonul 2019-2020 să se țină în continuare. Facem toate eforturile pentru a depăși această perioadă, căutăm să respectăm contractele și cerințele clienților așa cum au fost făcute la începutul rezervării”, spunea Radu Bumbu, directorul unei agenții de turism din județul Vaslui.

Consiliul Județean Vaslui a aprobat, recent, încheierii Protocolului de colaborare dintre județul Vaslui și ”Asociația Călător prin România”. Potrivit  documentului, părțile își exprimă acordul privind cooperarea în vederea elaborării și aplicării politicilor de promovare a punctelor turistice din județul Vaslui.

Obiectul protocolului îl reprezintă colaborarea interinstituțională în vederea: realizării și montării plăcuțelor turistice digitale care conțin cod Q.R., care vor fi amplasate pe obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu din județul Vaslui (costul de realizare și montare a acestora revine promotorului); completării cu informații din județul Vaslui și utilizării cu titlu gratuit a platformei digitale realizate prin grija promotorului (https://travellerinromania.com/), unde turiștii pot intra în contact cu istoria și legendele obiectivelor turistice, pot cunoaște portul popular și gastronomia tradițională din județ etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*