Home » Local » COVID-19 a lăsat bisericile fără bani. Ajutor financiar de 200.000 lei pentru Protopopiatul Vaslui

COVID-19 a lăsat bisericile fără bani. Ajutor financiar de 200.000 lei pentru Protopopiatul Vaslui

Problemele cauzate de criza COVID-19 au afectat foarte mult activitatea unităţilor de cult din municipiul Vaslui, care nu dispun de fonduri suficiente pentru realizarea unor proiecte. În consecință, Consiliul Local Vaslui va aproba un proiect de hotărâre privind suplimentarea sumei alocate prin programul anual al finanţărilor nerambursabile de la bugetul local, pentru activităţi nonprofit de interes general – domeniul culte religioase, aferent anului 2020.

Astfel, se va opera suplimentarea cu 200.000 lei a fondurilor nerambursabile alocate din bugetul local, cultelor religioase recunoscute de lege, care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Vaslui.

Alocarea de fonduri se face în baza unei adrese emisă în luna august 2020 de Protopopiatul Vaslui, prin care se solicită alocarea de resurse financiare şi către unele biserici care nu au primit până în prezent ajutor financiar din partea Primăriei Vaslui.

”Dezvoltarea unui mediu de viaţă spiritual calitativ pentru cetăţenii vasluieni se poate realiza printr-un parteneriat care să sprijine proiecte de interes public în ceea ce priveşte desfăşurarea în bune condiţii şi a activităţilor religioase. În acest sens, prin HCL nr.8/20.02.2020, s-a aprobat Programul anual al finanţărilor nerambursabile de la bugetul local al municipiului Vaslui, program prin care s-a alocat domeniului culte religioase suma de 200.000 lei”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

2 comments

  1. Poate ne spune domnul primar și cum crește nivelul calitativ al vieții spirituale a vasluienilor, concret ce se face cu banii, asa cum ar trebui să ne spună ce se face din taxa (sume intre 270 și 670 lei) care se plăteste pentru lucrări funerare in cimitir, in condițiile in care dacă nu ai locul de veci mai in față, cât țin aleile, ai nevoie când plouă de cizme de cauciuc, vara sunt buruieni până la genunchi si iarna troiene. Hoție! Să vă fie rușine!

  2. SECURISTU TORTIONAR

    de ce nu se impoziteaza veniturile pochilor realizate din inmormantari ,cununii ,pomelnice ? nu vede fiscul ce averi strang ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*