Home » Business » Împrumuturi avantajoase pentru IMM-uri. Linia de creditare poate fi accesată până la 31 decembrie 2020

Împrumuturi avantajoase pentru IMM-uri. Linia de creditare poate fi accesată până la 31 decembrie 2020

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii derulează cel de-al treilea program guvernamental (IMM Factor), prin care este susținut accesul la finanțare al IMM-urilor. Costurile de finanțare, în procent de 50% și costurile de garantare, în procent de 100% sunt acoperite printr-o schema de ajutor de stat, suportata din bugetul Ministerului Finanțelor Publice.

Schema de garantare a creditului comercial va putea fi accesată până la 31 decembrie 2020, beneficiarii programului având posibilitatea de a obține de la băncile înscrise în program, finanțări de tip factoring, acordate pe baza facturilor comerciale și garantate de stat.

”Valoarea maximă a granturilor ce pot fi acordate prin schema de ajutor de stat, este de până la 800.000 euro/IMM, iar pentru sectoarele pisciculturii și acvaculturii, precum și cel al agriculturii, granturile sunt limitate până la maxim 120.000 euro, respectiv 100.000 euro pentru fiecare beneficiar”, se arată în comunicatul emis de Fondul Național de Garantare.

Garanțiile vor fi acordate în procent de maximum 50% din valoarea finanțării de tip factoring, exclusiv dobânzile, comisioanele și alte cheltuieli aferente finanțării garantate cu posibilitatea prelungirii finanțării de maximum 3 ori, pe perioade de până la 12 luni.

Valoarea plafonului de garantare este de maximum 5.000.000 lei/ beneficiar, iar valoarea maxima a unei garanții pentru o facilitate de factoring este de maximum 750.000 lei. Pot beneficia de garanții și ajutor de stat IMM-urile din toate sectoarele de activitate, care respectă condițiile programului și se încadrează în normele și procedurile interne ale finanțatorilor.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*