Home » Local » O viață mai bună pentru locuitorii comunei Deleni. Drum betonat cu fonduri europene

O viață mai bună pentru locuitorii comunei Deleni. Drum betonat cu fonduri europene

La începutul acestui an, Consiliul Județean (CJ) Vaslui a recepționat primul tronson al drumului Deleni-Costești, proiect care dispune de o finanțare europeană de peste 16 milioane de lei. Deoarece zona este cu alunecări de teren, a fost turnat beton specific pentru circulația rutieră.

CJ Vaslui implementează proiectul în parteneriat cu comuna Deleni. Doru Eșanu, primarul comunei Deleni, a spus că drumul reabilitat prin proiectul european era parțial asfaltat, în rest era plin de gropi și noroi,

„Acum se modernizează și se va putea circula din DN 24 spre Moreni. Prin această investiție se facilitează tranziția și comunicarea cetățenilor din zonă cu alte localități din județ. De asemenea, se scoate în evidență și mănăstirea de la Moreni, pentru că autocarele cu turiști nu puteau circula prin Costești. Aici este o formă de relief dificilă, iar prin proiect se face și podul de la Bulboaca, ceea ce este foarte bine. Fără apelarea la fondurile europene și implicarea CJ Vaslui nu existau resurse să se facă acest drum”, a precizat Doru Eșanu.

Proiectul ”Reabilitare şi modernizare drum judeţean DJ 245E: DN 24 (Bulboaca)-Zizinca-Deleni-Moreni-DJ245L (Costeşti) are o lungime  totală de 7,14 kilometri și este repartizat pe două tronsoane: primul tronson are 1,4 kilometri, iar al doilea tronson de 5,74 kilometri.

Valoarea totală a proiectului se ridică  la suma de 16.550.275 lei, din care finanțarea europeană nerambursabilă prin POR 2014-2020 este în valoare de 15.991.882 lei. Perioada de implementare este cuprinsă între 27 noiembrie 2018 – 26 ianuarie 2022. Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat de CJ Vaslui în luna noiembrie 2018 la sediul ADR Nord Est Piatra Neamț.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut