Home » Administratie » Ministerul Agriculturii se desparte greu de cele două ruine din municipiul Vaslui

Ministerul Agriculturii se desparte greu de cele două ruine din municipiul Vaslui

Primăria Vaslui nu renunță la intenția de a prelua Casa Agronomului și fostul Oficiu pentru Consultanță Agricolă. Dacă va fi emisă o hotărâre de guvern în acest sens, cele două imobile vor trece în proprietatea municipiului Vaslui și administrarea Consiliului Local. Chiar dacă au fost promisiuni din partea Ministerului Agriculturii că este de acord să cedeze autorităților locale cele două locații destinate fermierilor care sunt în ruină, până la această dată nu s-a concretizat nimic.

În ultimii ani, Primăria Vaslui a transmis adrese către Ministerul Agriculturii, prin care a solicitat preluarea în domeniull public al municipiului a celor două imobile. În urma acestor demersuri, Ministerul Agriculturii și-a dat acordul pentru inițierea demersurilor de preluare a celor două construcții de către autoritățile locale, sub condiția menținerii uzului și interesului public al acestora.

În urmă cu mai mulți ani, s-a încercat repararea celor două clădiri, În cazul Casei Agronomului, situată pe strada Eternității nr.1, după ce a fost decopertată tencuiala și tâmplăria exterioară, lucrările au fost sistate din lipsă de finanțare. Același lucru s-a întâmplat și cu fostul Oficiu pentru Consultanță Agricolă, situat pe strada Călugăreni nr. 4.

Planul municipalității este să renoveze cele două  clădiri și să le pună la dispoziție specialiștilor care lucrează în sectorul agricol.

“Este păcat ca cele două clădiri să nu fie folosite. Imobilele vor fi modernizate și echipate corespunzător și vor fi puse la dispoziția persoanelor care își desfășoară activitatea în sectorul agricol”, susțineau reprezentanții Primăriei Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut