Home » Local » Sărbători pascale ”agitate” pentru echipele de intervenție vasluiene !

Sărbători pascale ”agitate” pentru echipele de intervenție vasluiene !

Accidente rutiere, incendii, suicid – acesta este bilanțul, pe scurt, al evenimentelor cu care s-au confruntat în ultimele zile ambulanțierii și pompierii din județ.

Oricât de mult și-ar fi dorit contrariul, echipele de intervenție din județul Vaslui au avut parte de sărbători pascale pline de evenimente. De la accidente rutiere soldate cu victime omenești, incendii care au distrus gospodăriile unor oameni și până la cazuri de suicid, cam aceasta este ”panoplia” de evenimente cu care s-au confruntat autoritățile din județ.

Tânăr în șoc hemoragic după ce s-a tăiat într-un geam !

Vineri, 30 aprilie, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din satul Valea Grecului, comuna Duda Epureni, a ajuns în stare gravă la spital în urma unui banal accident casnic. Omul a căzut într-un geam, incident în urma căruia a suferit o plagă tăiată a brațului drept, cu posibilă secțiune de ax vascular.

”Pacientul era în stare gravă, cu șoc hemoragic. A fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul din Huși”, a declarat dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui.

Accident rutier la Simila, incendiu în Perieni !

Sâmbătă, 1 Mai, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit pentru asigurarea de msăuri PSI (Prevenire și Stingerea Incendiilor) și acordarea primului ajutor într-un accident rutier produs în satul Simila, comuna Zorleni.

”S-a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare, o ambulanță SMURD tip B2  (EPA).  În accident au fost implicate două autoturisme și patru persoane. La sosire echipajelor de intervenție, au fost găsite două autoturisme avariate și o persoană rănită ușor.  După acordarea primului ajutor medical,  persoana rănită a refuzat transportul la o unitate medicală. Pompierii militari au asigurat zona,  au tăiat bornele bateriilor și au curățat carosabilul. Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de instituțiile abilitate”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

Tot pe 1 Mai, pompierii militari au mai intervenit la un incendiu izbucnit la o locuință din satul Perieni. Au fost angrenate două autospeciale de stingere cu apă.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta în bucătăria locuinței. Din fericire, incendiul a fost lichidat în câteva minute.  Au ars un televizor și diverse textile. S-a degradat tencuiala pe o suprafață de aproximativ 18 metri pătrați și, din fericire, nu au fost persoane rănite. Cauza probabilă de izbucnire  a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Două fete rănite după ce au fost acroșate de o mașină condusă de o șoferiță în vârstă de numai 20 de ani !

Duminică, 2 mai, o șoferiță în vârstă de 20 de ani a acroșat cu mașina alte două fete care circulau pe marginea unui drum, aproape de intrarea în satul Bunești, comuna Averești. Cele două victime au 18 ani, respectiv 15 ani. Se pare că tânăra aflată la volanul mașinii nu a observat la timp grupul în care se aflau cele două fete și, din păcate, le-a acroșat. În urma impactului, ambele fete au fost rănite. Însă, fata de 18 ani a suferit leziuni foarte grave – traumatism cranio cerebral cu otoragie bilaterală (sângerare la nivelul ambelor urechi). Cea de a doua victimă a suferit tot un traumatism cranio-cerebral, însă evaluat drept minor de către ambulanțieri. După ce le-au fost acordate primele îngrijiri medicale, ambele fete au fost transportate la Spitalul din Huși. Însă, din cauza rănilor grave suferite, s-a decis ca în cazul fetei de 18 ani să fie solicitat elicopterul SMURD, care a și transferat-o ulterior la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de instituțiile abilitate în acest sens.

Suicid sau accident? Bărbat găsit mort într-o fântână la Valea Grecului !

Tot pe 2 mai, un brăbat în vârstă de 47 de ani, din satul Valea Grecului, comuna Duda Epureni, a fost găsit zăcând fără suflare într-o fântână din localitate. Deocamdată, nu se știe exact ce anume s-a întâmplat, însă autoritățile iau în calcul varianta sinuciderii. Bărbatul dispăruse de pe 1 Mai, când în jurul orei 22.30, a plecat de acasă. La fața locului au fost trimise echipaje de la Stația de Ambulanță Huși, precum și de la ISU Vaslui. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost scos din fântână de pompieri. Cadrele medicale nu au mai putut face nimic altceva decât să constate și să declare decesul omului. Cazul a fost preluat de polițiști, care în momentul de față efectuează cercetări pentru elucidarea circumstanțelor în care s-a produs această tragedie.

Motociclist s-a răsturnat cu ”agregatul” într-un șanț!

Luni, 3 mai, pe Drumul European (DE) 581, în apropiere de Pensiunea ”Mira”, un motociclist a fost implicat într-un accident rutier. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a ieșit cu motocicleta în decor, răsturnându-se într-un șanț de pe marginea drumului. La fața locului au ajuns echipaje de la Ambulanța și Poliția Bârlad. Tânărul nu a putut explica anchetatorilor ce anume s-a întâmplat și din ce cauză a ajuns cu motocicleta în șanț.

”Victima a suferit o comoție cerebrală și a refuzat să fie transportată la spital. A rămas cu poliția la fața locului”, a declarat dr. Daniel Ungureanu. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili circumstanțele producerii accidentului.

Șofer strivit de remorca unui camion!

Tot luni, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din satul Ivești, a fost rănit grav după ce remorca unui camion s-a răsturnat peste el. Se pare că este vorba despre un accident de muncă pentru că bărbatul tocmai descărca îngrășământ natural pe un câmp la o fermă din apropierea localității. La un moment dat, în timp operațiunilor de basculare, remorca s-a răsturnat peste șofer. Omul a suferit un politraumatism prin strivire, traumatism toraco-vertebral, fractură de femur stâng și fractură de membru superior drept. Bărbatul a fost scos de sub remorcă de pompierii militari bârlădeni sosiți  la fața locului. După ce i s-au acordat primele îngrijiri, a fost solicitat elicopterul SMURD pentru a fi transportat la un spital din Iași. Însă, pentru moment, elicopterul era indisponibil, astfel încât bărbatul a fost internat la Spitalul municipal de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad. Urmează ca imediat ce elicopterul SMURD va fi disopnibil, victima să fie transferată la un spital din Iași.

About Razvan Calin