Home » Local » 50 de bătrâni din comuna Hoceni sunt îngrijiți la domiciliu printr-un proiect european

50 de bătrâni din comuna Hoceni sunt îngrijiți la domiciliu printr-un proiect european

În comuna Hoceni se desfășoară un proiect cu fonduri europene în domeniul social. Astfel, 25 de persoane angajate în cadrul proiectului îngrijesc la domiciliu 50 de bătrâni din localitate. Proiectul se intitulează „Bătrânețe fericită” și constă în prestarea un set de servicii zilnice către persoanele în vârstă: curățenie, igienă personală, cumpărarea de medicamente, cumpărături de la centrele comerciale, asigurarea hranei etc.

„Acest proiect îmi dă o satisfacție deplină. Iată, cu bani europeni am ajuns să îngrijim bătrânii din România! Să nu mai meargă locuitorii din Hoceni în alte țări să îngrijească bătrâni, ci să rămână la noi în comună pentru a îngriji bătrânii noștri. Locuitorii se arată mulțumiți de proiect. Pentru bătrâni este foarte important că li se deschide o ușă și au cu cine vorbi. Voi mai promova astfel de proiecte, deoarece sunt mulți bătrâni singuri, cu venituri reduse și avem posibilități de ai ajuta”, a spus  Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni.

Și în comuna Berezeni va fi inaugurat în acest an un centru social pentru persoanele vârstnice. Obiectivul proiectului este creșterea calității vieții pentru 150 de persoane de peste 65 ani aflate în situații de risc. Investiția din comuna Berezeni se derulează prin POR 2014-2020 și are o valoare totală de  de 4.758.656 lei, din care finanțarea UE este de 4.083.012 lei.

”La acest centru social se va servi o masă caldă, pentru cei care se pot deplasa. Pentru cei care nu se pot deplasa, noi am comandat două mașini, una pentru transport persoane și alta pentru transportul mesei calde. În aceste cazuri, asistentele se vor deplasa la domiciliul persoanelor vârstnice pentru a le da masa și îngrijirea de care au nevoie”, a spus Toader Dima, primarul comunei Berezeni.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut