Home » National » Un medic UPU de la Spitalul Universitar din Capitală s-a sinucis. Bărbatul era în depresie din cauza stresului uriaș și a orelor de muncă epuizante

Un medic UPU de la Spitalul Universitar din Capitală s-a sinucis. Bărbatul era în depresie din cauza stresului uriaș și a orelor de muncă epuizante

Stresul uriaș determinat de haosul din spitale pe timpul pandemiei și munca până la epuizare face victime în rândul cadrelor medicale. Un medic UPU din Capitală a decis să îşi pună capăt zilelor într-un mod cumplit.

La diar 32 de ani, cu o carieră de succes şi un viitor ce părea să-i surâdă, un medic de la Spitalul Universitar din Capitală şi-a încheiat brusc socotelile cu viaţa. Bărbatul și-a injectat singur o substanță în locuința sa, un anestezic care se găsește doar în spitale sau în farmaciile cu circuit închis.

Medicul era sub tratament antidepresiv, iar faptul că nimeni nu-l sunase de ziua lui, care fusese de curând, a fost picătura care a umplut paharul. Se pare că nu a mai putut face față stresului și epuizării, așa că a decis să își pună capăt zilelor.

Medicii sunt depășiți de situație 

În urmă cu o săptămână, un profesor al Universității de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj și medic genetician profesionist s-a sinucis după ce s-a aruncat de la balconul camerei de hotel în care era cazat. Deși nimeni nu știa ce se întâmplă cu adevărat cu el, se pare ca Marius Fărcaș suferea de depresie, alegând într-un moment de slăbiciune să-și pună capăt zilelor într-un mod violent.

About Axinte Radu Alexandru