Home » National » Novavax, un nou vaccin anti-COVID-19

Novavax, un nou vaccin anti-COVID-19

Un nou vaccin anti-COVID-19 își face resimțită prezența. Noul jucător pe piața vaccinurilor de acest tip din Europa – Novavax – a solicitat autorizarea vaccinului său anti-COVID-19 în Marea Britanie, după ce a finalizat testele. Cererea de autorizare a vaccinului anti-Covid se bazează pe datele dintr-un studiu în fază avansată care a implicat 15.000 de voluntari din Marea Britanie. Rezultatele arată că vaccinul experimental a avut o eficacitate de 96,4% împotriva tulpinii originale de coronavirus.

De altfel, Novavax a prezentat și datele dintr-un studiu în fază avansată, la care participă 30.000 de persoane și care demonstrează o eficacitate de 100% împotriva formelor moderate şi severe de boală şi o eficacitate generală de 90,4%.

Novavax a depus deja o cerere de autorizare pentru vaccinul său în India, Indonezia şi Filipine și anticipează că se va finaliza în curând depunerea cererilor pentru autorizarea pe pieţe ca Europa, Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

About Axinte Radu Alexandru