Home » National » Școlile și grădinițele se vor redeschide doar în localitățile unde rata de infectare este sub 6 cazuri la mia de locuitori

Școlile și grădinițele se vor redeschide doar în localitățile unde rata de infectare este sub 6 cazuri la mia de locuitori

Veste tristă pentru elevii care își doresc cu ardoare să revină în băncile școlii. Din păcate, școlile și grădinițele se vor mai redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie, rata de infectare la nivel național, potrivit programului de Guvernare al Cabinetului Ciucă, depus în Parlament sâmbătă. Documentul propune ca o eventuală deschidere să aibă loc pe „scenariile stabilite prin ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății”.

În preambulul Programului de Guvernare, premierul desemnat, Nicolae Ciucă, împreună cu echipa pe care o propune formată din miniștri din PNL și UDMR, menționează faptul că măsurile adoptate la nivelul României pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19 sunt prezentate la Anexa 0.1.

Dorința elevilor de a reveni fizic la școală nu se va îndeplini curând, având în vedere faptul că majoritatea localităților depășesc cu mult acest prag al infectării.

 

About Axinte Radu Alexandru