Home » National » Polițiștii din Sibiu au descoperi 44 de imigranți ascunși într-un TIR

Polițiștii din Sibiu au descoperi 44 de imigranți ascunși într-un TIR

Un grup de imigranți au fost descoperiți ascunși într-un TIR parcat pe DN1, într-o zonă retrasă și neiluminată. Controlul a avut loc vineri noapte, după ce polițiștii au descoperit un TIR staționat într-un loc retras și neiluminat, într-o parcare de pe raza localităţii Sălişte, de la km 333+200 al DN1.

„În urma controlului efectuat, poliţiştii i-au identificat pe cei doi conducători auto, precum şi alte 44 de persoane (imigranţi) din diferite ţări de provenienţă. De asemenea, a fost solicitată prezenţa la faţa locului a reprezentanţilor I.G.I. Sibiu, precum şi a Poliţiei de Frontieră Sibiu. Persoanele în cauză au fost preluate de către poliţişti, pentru a fi identificate, urmând a fi predate ulterior lucrătorilor I.G.I. Sibiu pentru a dispune măsuri conform competenţelor”, au menţionat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.

Potrivit informațiilor transmise, din cele 44 de persoane, 13 nu deţineau nici un fel de acte. În urma verificării datelor furnizate a reieşit că nu există informaţii legate de intrarea ori prezenţa lor legală pe teritoriul României.

Autoritățile au decis să îi carantineze pe imigranți, după ce, în urma itineriului declarat de aceștia, s-a stabilit că printre ţările tranzitate se află şi Serbia, aflată pe lista cu risc epidemiologic ridicat, cu o incidenţă de 13,4 cazuri de COVID la mia de locuitori.

 

About Axinte Radu Alexandru