Home » National » Conform Medicul Octavian Jurma, varianta Omicron va ajunge în România în luna ianuarie

Conform Medicul Octavian Jurma, varianta Omicron va ajunge în România în luna ianuarie

Varianta Omicron a coronavirusului a speriat deja românii! Medicul Octavian Jurma avertizează, într-o postare pe Facebook, că tulpina africană, confirmată în şase ţări europene, va ajunge cel târziu în ianuarie şi în țara noastră.

„Varianta B.1.1.529 (clada 21K sau Omicron) a speriat comunitatea medicală mai tare decât Delta la apariţia sa. Asistăm la o mobilizare intensă a guvernelor din aproape toate ţările lumii pentru a face faţă acestei noi ameninţări”, scrie medicul, pe Facebook.

Specialistul susţine că, la capitolul statistică, România are un profil epidemiologic foarte asemănător cu Africa de Sud: „Avem o rată mică de vaccinare şi o rată uriaşă de infectare după un val Delta devastator, spune acesta.

Raed Arafat: „Va ajunge peste tot și nimeni nu va putea s-o oprească”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că tulpina Omicron, descoperită recent în Africa de Sud, nu va ocoli pe nimeni și că nu va putea fi oprită. Oficialul a mai spus că momentan varianta cea nouă este analizată de către specialiști și că în perioada următoare aceștia vor veni cu răspunsuri concrete.

„În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav. Deci, astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni”, a declarat Raed Arafat.

About Axinte Radu Alexandru