Home » Local » Sindicaliștii de la Transurb se pregătesc de proteste! Mesaj pentru autoritățile locale

Sindicaliștii de la Transurb se pregătesc de proteste! Mesaj pentru autoritățile locale

Reprezentanții Sindicatului Liber și Independent Vaslui au transmis un mesaj primarului municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, și consilierilor locali. Sindicaliștii avetizează că nu le-au fost îndeplinite doleanțele și, în consecință, „până la finalul anului 2021, vom organiza, din nou, o pichetare în fața Primăriei Municipiului Vaslui”. La pichet vor participa sindicaliști din toată țara, care vor veni la Vaslui pentru a sprijini acțiunea de protest.

„Câteva motive care au determinat acest lucru: – abuzurile și discriminările conducerii S.C. Transurb S.A.; – nerespectarea hotărârilor judecătorești din procesele deschise de către noi; – nerespectarea Contractului de Muncă la nivel superior. Sperăm că veți găsi soluții cât mai urgente pentru problemele noastre. Vă mulțumim!”, susțin reprezentanții Sindicatului Transurb.

În cursul lunii septembrie 2021, sindicaliștii de la Transurb și de la alte sindicate din țară au protestat în fața Primăriei Vaslui. Înarmați cu vuvuzele, steaguri, fluiere și pancarte, sindicaliștii au manifestat zgomotos și au strigat lozinci precum „Hoții!”, „Vă rugăm să ne scuzați, dar salarii când ne dați!”.

„Nu am avut niciun semnal până acum din partea conducerii Transurb Vaslui. Problemele au rămas aceleași de trei ani de zile. Salarizarea proastă, lipsa condițiilor de muncă și abuzurile conducerii împotriva angajaților. Vrem să se ia măsuri! Noi lucrăm cu salariul minim pe economie. Suntem un serviciu public și vrem să se pună în practică contractul de la nivel național, care prevede un salariu minim brut de 3.300 lei, ceea ce înseamnă un salariu net de 2.500 lei. Cei de la Goscom Vaslui primesc aceste salarii, la noi de ce nu se poate?!”, spunea Vasile Ioniță, liderul Sindicatului Transurb Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*