Home » National » Alexandru Rafila, declarații despre valul cinci al pandemiei: „România este pe locul 2 sau 3 în Europa în ceea ce privește ritmul de creștere a numărului de cazuri”

Alexandru Rafila, declarații despre valul cinci al pandemiei: „România este pe locul 2 sau 3 în Europa în ceea ce privește ritmul de creștere a numărului de cazuri”

Fără doar și poate, România a pășit în valul cinci al pandemiei. Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, România se află pe unul dintre cele mai rapide trenduri de creștere din Europa privind actualul val al pandemiei. 

În mod evident, România a intrat în valul 5. Am discutat de câteva sute de cazuri pe zi. Acum discutăm de câteva mii de cazuri pe zi. Chiar dacă pare că situația s-a stabilizat de vreo patru-cinci zile, asta nu înseamnă că lucrurile au revenit la normal. Apropo de acel număr de reproducere bazal, acum ne aflăm pe la 1,70. Am crescut de la 0,7 la 1,7, ceea ce demonstrează că este o creștere rapidă în România”, a spus Rafila

Ministrul spune că România este pe locul 2 sau 3 în Europa în ceea ce privește ritmul de creștere a numărului de cazuri.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*