Ministrul a adăugat că nu se pune problema ca România să trimită soldați în Ucraina:Dislocarea oricăror trupe se poate face în cazul în care e amenințat un stat membru NATO. În cazul Ucrainei, nu vorbim de acest lucru”. Ulterior, Vasile Dîncu a subliniat că la minister nu există informații că ar exista posibilitatea unui flux major de migranți din Ucraina.

De asemenea, a afirmat că în acest moment, România nu este în situația de a avea nevoie să activeze rezerviștii. În momentul în care a fost întrebat despre retragerea unei părți a diplomaților de la Kiev, așa cum au făcut SUA și Marea Britanie, ministrul a răspuns că „atunci când se face o retragere, se întâmplă concertat, în UE. Probabil că este un semn pe care SUA și UK l-au dat legat de posibilele scenarii de viitor.”

Vasile Dîncu a afirmat că „în acest moment, cea mai mare amenințare sunt facturile la energie”, iar când a fost întrebat de reporteri la ce s-a referit, a precizat: “Nu am vorbit despre amenințările la adresa României, ci m-am referit la cât de afectată este populația”.