Home » Invatamant » 320 de copii din satele Doagele, Poiana Petrei, Rădeni și Popești vor învăța în școli noi

320 de copii din satele Doagele, Poiana Petrei, Rădeni și Popești vor învăța în școli noi

Proiectele de modernizare ale celor patru școli din comuna Dragomirești sunt aproape de finalizare. În acest moment, construcțiile sunt executate într-un procent de  90% și urmează racordarea clădirilor la rețelele de energie electrică, canalizare și apă. Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești, a spus că este încrăzător că în următorul semetru școlar copiii din satele comunei vor învăța în noile clase.

Cele patru investiții în domeniul școlar sunt finanțate prin PNDL 2. Proiectele vizează demolarea și construcția unei școli noi în satul Popești, reabilitarea școlii din satul Poiana Petrei, reabilitarea școlii din satul Doagele și reabilitarea școlii din satul Rădeni. În total, se vor bucura de noua infrastructură școlaă nu mai puțin de 320 de copii.

Reamintim că, anul trecut, ritmul de lucru pe șantiere a pus în pericol finalizarea mai multor proiecte, printre care și școlile din comuna Dragomirești. Ministerul Dezvoltării a decontat cu întârziere facturile, prețurile la materialele de construcții au explodat, și multe firme au lucrat la cota de avarie.

„Noi am predat școlile în lucru, iar copii învață în niște condiții care mă îngrijorează, dacă se opresc aceste șantiere. Ce vom face cu copiii? Părinții au suportat până acum și au acceptat ca acești copii să învețe în niște condiții inumane. Dar nu se mai poate continua așa. Copiii merg kilometri pe jos pe drumuri desfundate de inundații, iar în locațiile unde învață nu au condiții. Trag un semnal de alarmă pentru a găsi rezolvarea la aceste probleme”, spunea Dănuț Iacob.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*