Home » Local » Ramona Mocanu vrea să meargă voluntar în Ucraina: „Am o diplomă de asistentă medicală și mă pun la dispoziția autorităților”

Ramona Mocanu vrea să meargă voluntar în Ucraina: „Am o diplomă de asistentă medicală și mă pun la dispoziția autorităților”

Ramona Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, intenționează să meargă voluntar în Ucraina, în cadrul unui convoi medical. Directoarea are o diplomă de asistentă medicală și și-a propus să meargă la un examen pentru a-și relua dreptul de liberă practică. Conform legislației în vigoare, după 20 de ani de nepractică nu mai ai acest drept, dar diploma rămâne valabilă.

„Am o diplomă de asistentă medicală pentru care am muncit și sunt mândră că am această diplomă. După ce voi da acest examen mă pun la dispoziția autorităților să merg voluntar în Ucraina, în interiorul unui convoi de tip medical. Mi se pare normal ca cineva care are o astfel de pregătire, de care este nevoie într-o zonă de conflict, să facă acest lucru”, a spus Ramona Mocanu.

Directoarea Muzeului Județean Vaslui și-a exprimat speranța că mai sunt și alte persoane de la nivel local care doresc să meargă voluntari în țara vecină.

„Gândindu-mă că am această diplomă am spus familiei că vreau să dau examen, să îmi recapăt dreptul de liberă practică și să merg unde este necesar. Pentru că nu o să ne pună pe noi în prima linie, dar în spitale, în cabinete, în spitalele acelea improvizate din zona de front trebuie să meargă cineva și cei care sunt capabili să facă asta să meargă să facă asta. Ferească Dumnezeu să nu fim și noi într-o situația ca asta, pentru că suntem foarte aproape! După cum bine știți, cei din Botoșani, Suceava spun că se aude cum bubuie la ei. La noi la Vaslui încă nu a ajuns, dar nu ai de unde să știi ce se întâmplă, iar lucrurile sunt destul de grave”, a mai spus Ramona Mocanu.

(Dănuț CIOBANU)  

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*