Home » National » Românii vor plăti 20 de lei pe un kilogram de roșii. Prețul va crește semnificativ pentru legume și fructe

Românii vor plăti 20 de lei pe un kilogram de roșii. Prețul va crește semnificativ pentru legume și fructe

Vine primăvara și te gândești să consumi mai multe fructe și legume de sezon? Ei bine, pentru un coș de cumpărături care să conțină, atât fructe, cât și legume va trebui să scoatem din portofel o sumă mai mare față de lunile trecute.

Printre principalele motive care au dus la scumpirea semnificativă a prețurilor pentru fructe și legume se regăsesc costurile mari de producţie, generate de preţurile la energie şi gaze, precum și o criză a îngrăşămintelor, din cauza războiului din Ucraina.

Potrivit datelor INS, în ultimul an, legumele şi fructele s-au scumpit cu 15% la noi în ţară, iar tăvălagul scumpirilor nu se va opri aici, spun fermierii.

 

Cât ne va costa un bol cu salată?

Îngrăşămintele, pesticidele, ambalajele, combustibilul a ajuns să coste cu 50% mai mult, ceea ce i-a determinat pe fermieri să ridice prețul produselor pentru a nu ajunge la faliment.

Comparativ cu anul trecut, prețul unui kilogram de roșii va crește cu 30%, iar românii vor fi nevoiți să scoată din buzunar chiar și 20 de lei pentru un singur kilogram de roșii.

Pentru a putea face o salată vom cumpăra castraveți care ar putea costa 8 lei pentru un kilogram, iar pentru o legătură de ridichi am putea plăti chiar și 6 lei

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*