Rata anuală a inflației în UE a crescut în februarie la 6,2%, de la 5,6% cât era în februarie. Spre comparație, în urmă cu un an aceasta se situa la 1,3%. Conform Eurostat, România a înregistrat o rată anuală a inflației de 7,9%, însă, în urmă cu 3 zile, Institutul Național de Statistică a anunțat că inflația anuală în țara noastră a urcat la 8,5% în februarie, pe fondul scumpirii alimentelor și carburanților.

Cele mai scăzute rate anuale ale inflației, în februarie, au fost înregistrate în Malta, Franța (ambele 4,2%), Portugalia, Finlanda și Suedia (toate 4,4%). Cele mai mari rate anuale au fost înregistrate în Lituania (14,0%), Estonia (11,6%) și Cehia (10,0%). Comparativ cu ianuarie, inflația anuală a scăzut în două state membre și a crescut în douăzeci și cinci.

În ceea ce privește Zona Euro, rata anuală a inflației a urcat la 5,9% în februarie, comparativ cu 5,2% în ianuarie. Cea mai mare contribuție la creșterea ratei anuale a inflației din Zona Euro a venit din partea energiei (+3,12 procente
puncte), urmată de servicii (+1,04 pp), produse alimentare și alcool și tutun (+0,90 pp).