Home » National » Râurile din Transilvania vor fi curățate cu ajutorul unor sisteme de colectare a deșeurilor plutitoare

Râurile din Transilvania vor fi curățate cu ajutorul unor sisteme de colectare a deșeurilor plutitoare

Veste bună pentru România! 11 sisteme de colectare a deșeurilor plutitoare vor fi amplasate pe râurile din zona de nord-vest a țării, anunță Agenția de presă Rador. Unul dintre ele va fi amplasat în județul Bistrița-Năsăud, la confluența între râurile Şieu și Someșul Mare, râuri care cară, mai ales primăvara, cantități importante de PET-uri, lemne și alte tipuri de deșeuri, aruncate de oameni în albiile lor.

Sistemele de colectare acționează precum o barieră care oprește și stochează deșeurile plutitoare. Conceptul cunoscut și sub denumirea de „capcană a deșeurilor” este implementat deja în țări precum Olanda, Ungaria sau Indonezia. Sistemul nu consumă energie electrică și nu necesită intervenție umană pentru funcționare.

După colectare, deșeurile sunt sortate și transportate către fabricile de reciclare. Astfel de sisteme de captare și îndepărtare a deșeurilor plutitoare vor fi amplasate în județele Bihor, Cluj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița-Năsăud.

sursă: g4media.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*