Home » National » Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la Conferința privind viitorul Europei

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la Conferința privind viitorul Europei

„Am primit cu bucurie și interes invitația de a participa la acest eveniment dedicat încheierii amplului demers de consultare publică privind viitorul Europei, în cadrul căruia cetățenii români au avut prilejul de a-și face cunoscute opiniile, propunerile și așteptările lor privind perspectivele Uniunii Europene.
Vocea cetățenilor este cel mai bun ghid atunci când se pune problema luării unor decizii la nivel instituțional. Cadrul de dialog și de reflecție oferit prin proiectul Conferinței privind viitorul Europei și dorința oamenilor de a se implica în creionarea propriului viitor ne vor ajuta să ne concentrăm eforturile și resursele către proiecte cu adevărat prioritare pentru comunitățile în care trăiesc.
Cetățenii trebuie priviți nu doar ca beneficiari ai deciziilor instituționale, ci și ca parteneri în aceste demersuri. Este o abordare pe care o susțin în cadrul
Guvernului și profit de prezența mea astăzi, aici, pentru a-i invita pe tineri să aplice la o nouă ediție a Programului Oficial de Internship al Guvernului, pe care o lansăm astăzi.
Vă asigur de susținere și implicare personală în tot ceea ce înseamnă preocuparea pentru viitorul tinerilor și vom lua toate măsurile necesare pentru a păstra acest dialog cu instituțiile statului care se ocupă de programele și proiectele tinerilor. Tinerii sunt cei care trebuie să dezvolte România mai departe și cei care, alături de alți din tineri din țările membre UE, vor reuși să consolideze tot ceea ce înseamnă valorile UE.”

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*