Home » National » Guvernul a semnat Legea Offshore

Guvernul a semnat Legea Offshore

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: „Am semnat Legea Offshore, împreună cu liderii coaliției de guvernare, a cărei intrare în vigoare va asigura stabilitate, predictibilitate și va debloca investițiile în offshore și onshore.”
Resursele de gaze naturale din Marea Neagră și cele de mare adâncime din județul Buzău vor putea fi exploatate.
Un alt element important constă în regimul fiscal competitiv, prin care statul va beneficia de 60% din venituri, iar investitorii de 40% din venituri.
Prin acest proiect legislativ asigurăm cadrul necesar exploatărilor de gaze naturale, astfel încât România să fie independentă de gazul rusesc, iar în perspectiva anilor 2022-2027, să gândim dezvoltarea industriei chimice.
Pe lângă argumentele evidente pentru asigurarea independenței energetice, asigurarea unei cantități suficiente de gaz va duce la scăderea prețului și pentru cetățenii români.
Guvernul pune accentul și asupra investiţiilor rapide în noi surse regenerabile, folosind optim instrumentele financiare oferite în acest sens de Uniunea Europeană, prin PNRR și Fondul de Modernizare, precum și în domeniul nuclear, în cooperare cu SUA, dar și prin folosirea gazului ca sursă de tranziție.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*