Home » National » Iată prezentarea scandaloasă a României la Târgul de Turism de la New York

Iată prezentarea scandaloasă a României la Târgul de Turism de la New York

România s-a făcut de râs la Târgul de Turism Travel and Adventure Show, la care România a fost prezentă cu un stand care a provocat critici şi ironii în ţară. În timp ce restul standurilor au făcut eforturi mărețe pentru a-și prezenta cât mai bine țara, astfel încât turiștii să își dorească să o viziteze, reprezentanții României au pus pe un fundal doar câteva poze cu obiectivele turistice românești.

Au existat însă şi unii expozanţi care, ca şi România, au ales să păstreze fundalurile puse la dispoziţie de organizatori.. „Nu există diferenţe semnificative între standul României şi standurile altor ţări”, a declarat duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 1, ministrul Turismului, Daniel Cadariu.

Cum s-au prezentat celelalte țări

Santa Lucia, mica ţară din Caraibe cu doar 150.000 de locuitor,i este reprezentată într-un stand mic, decorat în culorile drapelului naţional.

Taiwanul mizează pe cultură, fără să uite de ideea de experienţă gastronomică.

 

O postare de pe pagina de Facebook a Consulatului General al României la New York privind participarea României la Târgul de Turism Travel and Adventure Show a provocat un val de ironii în rândul internauţilor care au remarcat standul ce includea o draperie neagră pe care au fost prinse, cu cleme, fotografii color printate pe hârtie obişnuită, în format A4.

Ulterior, postarea a fost ştearsă. Ministerul Turismului a reacţionat, explicând că decorul este „specific” acestei manifestări de peste 20 de ani şi că 90% dintre expozanţi au păstrat acest decor, iar la stand vizitatorii au primit „informaţii relevante pentru a atrage vizitatori spre România”.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*