Home » National » Iată cât de mult ne va costa masa de Paște

Iată cât de mult ne va costa masa de Paște

Războiul din Ucraina a dus la majorarea prețurilor. Toate sectoarele sunt afectate, iar românii resimt tot mai acut creșterea costurilor. Paștele este o sărbătoare la care masa și casa sunt pline. Nu lipsesc ouăle vopsite, cozonacul pufos, drobul și nici friptura de miel. În total, anul trecut pentru câteva produse care compun masa de Paște se plăteau 224 de lei. Anul acesta, același coș de cumpărături costă în jur de 300 de lei, adică cu 76 de lei mai mult.

Cât costă carnea de miel/oaie

În 2021, kilogramul de miel viu se vindea cu 14-15 lei. Acum prețul e mult mai mare, respectiv 20 de lei. La fel se întâmplă în cazul kilogramului de miel la carcasă care s-a scumpit cu 10-15 lei.

În supermarketuri prețurile au explodat și oamenii sunt uimiți când le găsesc la raft, cu toate că se așteptau la scumpiri. În unul dintre marele supermarketuri de la noi, kilogramul de carne de miel cu os costă 54,99.

Pregătim pasca acasă?

Și prepararea pascăi acasă este mai costisitoare anul acesta pentru că prețul ingredientelor a crescut pe linie, fie că vorbim de făină, zahăr, ulei, stafide, sau brânză. Cel mai mult vom lăsa la casă pentru ulei, care costă cu aproape 5 lei în plus, dar și pentru făină, al cărei preț a urcat cu mai bine de o treime.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*