Home » National » A început cursul gratuit de competențe digitale pentru locuitorii din zona Fărcașa, Neamț – Proiect „SMART 4 NEETs” – ID 150973

A început cursul gratuit de competențe digitale pentru locuitorii din zona Fărcașa, Neamț – Proiect „SMART 4 NEETs” – ID 150973

Ieri, 18 mai 2022, a început cursul de inițiere de Operator Introducere, Validare și Prelucrare Date pentru locuitorii din zona Fărcașa, județul Neamț. Activitățile au loc în cadrul proiectului POCU „SMART 4 NEETs” – ID 150973 și se vor desfășura la sediul Primăriei Fărcașa. Cursul este gratuit și este adresat persoanelor care au finalizat învățământul liceal și care își doresc să se califice sau să își îmbunătățească cunoștințele în domeniul operării calculatorului.

Grupul este format din 14 tineri, cu vârsta între 16-29 ani, atât din Fărcașa, cât și din localitățile limitrofe, Broșteni, Borca, Poiana Teiului, Hangu. Persoanele înscrise au ocazia să dobândească abilități practice de introducere, validare și prelucrare a datelor pe calculator, de gestionare a suporturilor electronice și aplicare a procedurilor de calitate. După finalizarea cursului, participanții vor primi o subvenție în valoare de 400 lei.

Proiectul „SMART  4 NEETs” este implementat de furnizorul de formare profesională GE-COST 2001 SRL și este dedicat tinerilor neîncadrați profesional și care nu urmează niciun program educațional sau de formare. Printre obiectivele proiectului se numără sprijinirea tinerilor prin oferirea unei șanse pentru un viitor mai bun și integrarea lor pe piața muncii, cu accent pe cei cu un nivel scăzut de calificare, de etnie romă și din zone rurale defavorizate. Organizarea acestui curs contribuie în mod semnificativ la pregătirea tinerilor și dezvoltarea pe plan local a unor comunități în cadrul cărora aceștia au ocazia să se formeze, dar și să se dezvolte împreună, pe termen mediu și lung.

În următoarele luni, prin intermediul proiectului „SMART 4 NEETs”, va continua organizarea cursurilor de formare în diferite domenii, în mai multe zone din Regiunile Nord-Est și Centru.

Persoanele care doresc să participe sunt invitate să completeze următorul formular: https://forms.gle/vpKAiczQaavcYyU97.

De asemenea, persoanele interesate pot afla mai multe detalii despre înscrierea la activitățile specifice proiectului, cât și despre condițiile de eligibilitate, la adresa de e-mail comunicare@gecost2001.ro sau accesând pagina de Facebook a proiectului https://www.facebook.com/smart4neets.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*