Home » National » Delegații de parlamentari britanici în vizită la sediul MAI

Delegații de parlamentari britanici în vizită la sediul MAI

În data de 6 iunie 2022, domnul dr. Raed ARAFAT, secretar de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a primit vizita unei delegații de parlamentari britanici, la sediul MAI.
În cadrul întâlnirii, șeful DSU a prezentat distinșilor invitați modul de organizare și funcționare a Departamentului pentru Situații de Urgență, rolul benefic pe care sistemul național integrat de urgență îl aduce cetățenilor români, respectiv, schimbările implementate de-a lungul timpului în scopul creșterii calității de răspuns și a modului de acțiune în cazul unor dezastre. Totodată, au fost prezentate acțiunile privind modul de reacție și intervenție a autorităților în prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență.
Discuțiile au mai vizat, pe de-o parte, acțiunile întreprinse de Instituțiile statului cu rol în gestionarea situațiilor de urgență în timpul pandemiei de COVID-19 și, pe de altă parte, acțiunile întreprinse în gestionarea situațiilor de urgență de la granițele țării, în contextul afluxului de refugiați din Ucraina.
De asemenea, au mai fost purtate discuții despre modul de acțiune și mobilizare a forțelor terestre și aeriene în cazul unor situații de urgență, organizarea din punct de vedere ierarhic a sistemului de urgență în România, precum și formarea și pregătirea personalului pentru a face față diferitelor situații de criză.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*