Home » Local » Rețeta pentru facturi mai mici la apă! Trei asociații de proprietari din Vaslui vor să își monteze apometre digitale

Rețeta pentru facturi mai mici la apă! Trei asociații de proprietari din Vaslui vor să își monteze apometre digitale

SC Aquavas – Sucursala Vaslui este în discuție cu trei asociații de proprietari din municipiul Vaslui pentru introducerea de apometre digitale. Romică Huhurez, directorul SC Aquavas Vaslui, a explicat cum urmează să fie implementat proiectul.

„Urmează ca asociațiile să strângă o sumă de bani pentru a putea să achiziționăm materialele și să le montăm la un cost minim. Așteptăm reacția de la consumatori. Un apometru costă 300 de lei, iar manopera pentru a instala un contor este de 14 lei. Pentru a realiza un astfel de program este nevoie ca toată lumea de pe scara blocului să își dea acordul și să își cumpere apometre digitale”, a explicat Romică Huhurez.

Conform strategiei de tarifare pentru următorii ani, tarifele practicate de SC Aquavas Vaslui la apă și canal vor crește constant. Mai exact, până în anul 2027, tariful la apă va crește cu procente între 3 – 5%, iar la canalizare creșterile vor si situate între 4 – 25%.

Marius Arcăleanu, consilier județean, a spus în ședința ordinară a Consiliului Județean Vaslui că nu i se pare normal să fie adoptată o nouă majorare a tarifelor la apă și canal, atât timp cât este încă o problemă nerezolvată.

„Avem facturi încărcate cu metri cubi de apă la consumatori, fără să îi consume. SC Aquavas este administrată neperformant, cu ajutorul dumneavoastră domnule Buzatu. De la anul facturile la apă și canal vor crește din nou, iar vasluienii nu au fost informați de acest lucru. Aquavas și Consiliul Județean Vaslui vă lăudați cu proiecte europene de care să beneficieze vasluienii, dar trebuie să le spuneți că vin și costuri suplimentare”, a spus Arcăleanu.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*