Home » Administratie » Drumul județean Albești-Roșiești intră în reparații! Investiția se ridică la peste 18 milioane de lei
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Drumul județean Albești-Roșiești intră în reparații! Investiția se ridică la peste 18 milioane de lei

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă modernizarea drumurilor județene. În acest sens, consilierii județeni vor aproba nota conceptuală și tema de proiectare pentru obiectivul de investiţii „DJ 244M: DN24 – (Crasna ) – Albești – Idrici – Roșiești (DJ 244A)”.

Finanțarea obiectivului de investiții se va realiza de la bugetul local al județului Vaslui și de la bugetul de stat, acesta fiind inclus în „Lista obiectivelor de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny”, urmând a fi semnat contractul de finanțare în cel mai scurt timp.

Valoarea totală a investiției este de 18.143.612 lei inclusiv TVA, iar contribuția județului va fi de 527.947 lei inclusiv TVA. Proiectul are drept scop reabilitarea și modernizarea drumului

județean DJ 244M, pe tronsonul cuprins între km 3+828 – 8+062, lucrările făcând parte din strategia de dezvoltare economico – socială a județului Vaslui cu orizontul de timp 2021 – 2027.

Situația în care se află drumul județean DJ 244M reclamă prioritar modernizarea acestuia pentru asigurarea cadrului de dezvoltare economico – comercial al zonei.

„Structura rutieră actuală este una improprie traficului auto și a circulaţiei pietonale. Circulaţia vehiculelor și autovehiculelor se desfăşoară anevoios în orice anotimp, nefiind asigurate condiții minime pentru viață și activitatea locuitorilor. Starea precară a drumului județean DJ 244M influențează negativ viața și activitatea locuitorilor din zonă”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*