Home » Local » Goscom Vaslui solicită municipalității două autospeciale pentru colectarea deșeurilor

Goscom Vaslui solicită municipalității două autospeciale pentru colectarea deșeurilor

SC Goscom a solicitat Primăriei Vaslui două autospeciale necesare pentru desfăşurarea activităţii de colectare a deşeurilor de pe raza municipiului Vaslui. Obiectul de activitate al societăţii este asigurarea cu respectarea legislaţiei române a serviciilor de salubrizare (colectarea deşeurilor nepericuloase etc.) pe raza administrativă a municipiului Vaslui.

Reamintim că municipiul Vaslui a achiziţionat trei autospeciale-maşini de gunoi în cadrul implementării proiectului Creşterea capacităţii de management al deşeurilor pentru un mediu mai curat în oraşele Vaslui şi CahulSMIS 1612 colectarea deşeurilor programul Vaslui – Cahul.

„Având în vedere faptul că cele trei autospeciale nu sunt folosite în prezent, considerăm oportună darea în administrare către SC Goscom Vaslui S.A.,în scopul desfăşurării activităţii de colectare şi transport a deşeurilor nepericuloase pe raza municipiului Vaslui, a două autospeciale”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor la nivelul judeţului Vaslui se prezinta astfel: Colectare deșeuri – trei agenți economici autorizați (FINANCIAR URBAN SRL Pitești, URBANA SA Bistrița, DOMIGHIAN’S PARK SRL Iași care deservesc cele cinci zone în care este împărțit județul Vaslui pentru efiecientizarea proceselor: Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești și Roșiești; Transfer deșeuri – patru stații de transfer corespunzătoare a patru zone de colectare în afara de zona Roșiești operate de ROMPREST ENERGY SRL Bucureşti; Depozitare deșeuri se realizează la depozitul ecologic de deşeuri care este administrat de ROMPREST ENERGY SRL Bucureşti și care funcţionează din luna iulie 2018.

Colectarea deșeurilor este organizată pe două fluxuri, deșeuri menajere care sunt depozitate direct și deșeuri reciclabile care sunt supuse separării în stația de sortare din cadrul depozitului Roșiesti.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*