Home » National » Poșta Română, amendată cu 2.000 de euro pentru pierdere de documente

Poșta Română, amendată cu 2.000 de euro pentru pierdere de documente

Poșta Română, amendată cu 2.000 de euro pentru că a încălcat GDPR. Compania a pierdut mai multe trimiteri poștale care conțineau carnete de muncă, certificate de deces ori decizii de stabilire a pensiilor. O amendă similară a fost dată și acum doi ani.

În cadrul investigației efectuate, a rezultat că Poșta Română a pierdut anumite trimiteri poștale care conțineau decizii de stabilire a drepturilor de pensie, carnete de muncă și certificate de deces. În total, 35 de destinatari nu au mai primit documentele respective.

De asemenea, s-a constatat că această companie nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a asigura un nivel de confidențialitate și securitate a datelor personale ale persoanelor vizate, ceea ce a condus la pierderea, divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la anumite date cu caracter personal.

În iulie 2020, Autoritatea Națională de Supraveghere a mai dat o amendă tot de 2.000 de euro Companiei Naționale Poșta Română deoarece nu a luat măsurile tehnice şi organizatorice adecvate care să prevină accesul neautorizat la datele cu caracter personal (adrese de e-mail și numere de telefon) pe adresa https://awb.posta-romana.ro aparținând Companiei Naționale Poșta Română, ceea ce a dus la compromiterea confidențialității datelor personale a 81 de persoane vizate.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*