Home » Social » Sute de vasluieni vor primi din nou pomană de la UE

Sute de vasluieni vor primi din nou pomană de la UE

de Marian MOCANU

Întrucât o parte dintre beneficiarii de ajutoare alimentare oferite de Uniunea Europeană nu s-au prezentat, până la sfârșitul lunii februarie pentru a-și ridica pachetele, acestea vor fi redistribuite.

Din totalul de 6.293 beneficiari ai ajutoarelor oferite de Uniunea Europeană identificați la nivelul municipiului Vaslui, s-au prezentat pentru ridicarea alimentelor doar 5.587 persoane. Chiar dacă au mai rămas pachete cu alimente de împărțit, numărul potențialilor beneficiari care nu s-au grăbit să le ridice este mult mai mic decât în anii trecuți.

Un motiv ar fi faptul că, în premieră, din anul 2014, ridicarea acestor ajutoare s-a făcut nu pe baza listelor întocmite de primării, ci pe baza unui tichet transmis prin Poștă de guvernul României, listele fiind întocmite tot la nivel central, din bazele de date ale Ministerului Muncii.

De aceea, în municipiul Vaslui, au rămas spre redistribuire un număr de 706 pachete, acestea urmând a fi împărțite, în primă fază, persoanelor cu veniturile cele mai mici, pensionari cu pensii de până la 400 lei sau persoane dependente de ajutoarele sociale.

Primăria municipiului Vaslui va anunța persoanele care ar putea beneficia de a doua tranșă de ajutoare alimentare și, în cazul în care vor rămâne pachete neridicate, acestea vor face obiectul celei de-a doua redistribuiri, fiind dirijate către comune din județ care au solicitat suplimentări de ajutoare alimentare.

Odată anunțați că vor primi încă un rând de ajutoare, fiecare categorie de beneficiari va trebui să prezinte anumite acte. Astfel, beneficiarii venitului minim garantat, ca și persoanele cu alocații pentru sprijin familial, să aibă asupra lor adeverințe de la Direcția de Asistență Socială, șomerii vor trebui să prezinte carnetul vizat la zi și o copie a extrasului de cont care să dovedească valoarea indemnizației, persoanele cu handicap vor prezenta actele care fac dovada handicapului grav sau accentuat, iar pensionarii vor veni cu originalul și copia cuponului de pensie pe luna februarie,și copia după actul de identitate.

de Marian MOCANU Întrucât o parte dintre beneficiarii de ajutoare alimentare oferite de Uniunea Europeană nu s-au prezentat, până la sfârșitul lunii februarie pentru a-și ridica pachetele, acestea vor fi redistribuite. Din totalul de 6.293 beneficiari ai ajutoarelor oferite de Uniunea Europeană identificați la nivelul municipiului Vaslui, s-au prezentat pentru ridicarea alimentelor doar 5.587 persoane. Chiar dacă au mai rămas pachete cu alimente de împărțit, numărul potențialilor beneficiari care nu s-au grăbit să le ridice este mult mai mic decât în anii trecuți. Un motiv ar fi faptul că, în premieră, din anul 2014, ridicarea acestor ajutoare s-a făcut nu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile