Home » National » A murit fostul ministru de la Interne şi Apărare, Mircea Duşa

A murit fostul ministru de la Interne şi Apărare, Mircea Duşa

Fostul ministru de la Interne şi Apărare, Mircea Duşa, a murit, luni, la vârsta de 67 de ani. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Fostul ministru a murit acasă, în locuinţa din Mureş. El a pierdut lupta cu cancerul, boală cu care fusese diagnosticat în urmă cu câteva luni.

„Ministerul Apărării Naționale anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Mircea Dușa, ministru al apărării naționale în perioada 22 decembrie 2012 – 17 noiembrie 2015.

Transmitem, în numele întregului personal al Armatei României sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, conform unui anunț postate pe Facebook de MApN, luni dimineața.

Fostul ministru al României din partea PSD suferea de cancer, iar în ultimele luni boala s-a agravat considerabil. Mai mulți membri de partid au transmis condoleanțe, în urma aflării veștii.

Cariera politică a lui Mircea Dușa

După data de 21 decembrie 2012, Mircea Dușa, a fost ministru al Apărării Naționale în guvernele Ponta II, III și IV. Ulterior, în 2015, după ce Ponta a demisionat, Dușa a fost propus pentru preluarea interimară a Guvernului. Propunerea nu a fost acceptată însă de președintele Klaus Iohannis, iar Sorin Cîmpeanu a preluat funcția.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*