Home » National » 49 de oameni au murit în SUA din cauza vremii geroase

49 de oameni au murit în SUA din cauza vremii geroase

Furtuna de iarnă severă care lovește Statele Unite de câteva zile a ucis cel puțin 49 de persoane la nivel național, dintre care 27 într-un comitat din statul New York, iar „viscolul secolului” este departe de a se fi încheiat, au avertizat luni autoritățile, potrivit agenției AFP, citată de boursorama.com.

 

Vestul statului New York, care este obișnuit cu vremea rece și furtunoasă, a fost îngropat sub metri de zăpadă în weekendul de Crăciun și s-a confruntat cu temperaturi polare în ultima săptămână.

Până duminică seară, bilanțul morților în comitatul Erie, care include Buffalo, ajunsese la 13, dar oficialii locali au confirmat de atunci încă 14 decese, ridicând numărul total al morților în urma viscolului la 27, a declarat luni Mark Poloncarz, un oficial al comitatului.

Unii oameni au fost găsiți morți în mașinile lor sau afară, iar alții au murit din cauza unui stop cardiac în timp ce încercau să dea zăpada la lopată la temperaturi scăzute, a spus el.

Acesta a precizat că se așteaptă ca, treptat, să fie găsite mai multe victime.

Bilanțul total al victimelor confirmat de autorități în nouă state americane este de cel puțin 49 de morți. În Ohio, accidentele rutiere legate de vreme au făcut nouă victime, a confirmat pentru AFP Poliția rutieră din statul Ohio.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*