Home » National » De la data de 3 ianuarie, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur

De la data de 3 ianuarie, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur

Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de 1, 2 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 7,35%, 7,60%, respectiv 8%, începând de marţi, 3 ianuarie 2023, anunță Ministerul Finanțelor.

Dobânzile oferite pentru cele trei maturităţi au fost majorate, faţă de nivelul pieţei secundare a titlurilor de stat, cu 0,25% pentru 1 an, 0,36% pentru 2 ani şi respectiv 0,48% pentru scadenţa de 3 ani. Măsura a fost luată pentru creşterea atractivităţii şi încurajarea plasamentelor pe termen mai lung, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, citat de Agerpres. Î

n acest an, românii au investit peste 12 miliarde lei prin 283.000 subscrieri în instrumente de 1, 2, 3 și 5 ani, remunerate cu dobânzi situate între 4,5% şi 9,15%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. Titlurile pot fi cumpărate online, în perioada 3 – 24 ianuarie 2023, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*